Château Tournebrise

De wijnen van Château Tournebrise zijn al jaren een degelijke, vaste waarde in het assortiment van Wijnvoordeel. Complexe wijnen uit Lalande de Pomerol, met veel power, rijp fruit en gefundeerde tannine. Wijnen die lang meegaan. De wijngaarden liggen op een steenworp afstand van het beroemde Pétrus.

Waar het allemaal begon

Château Tournebrise is het paradepaardje van Château Tournefeuille. De geschiedenis van dit château gaat terug tot 1735, toen Barthélémy Petit zijn eerste wijnbedrijf oprichtte. De passie voor wijnmaken wordt sindsdien doorgegeven van generatie op generatie. In 1998 heeft François Petit, na een periode van 20 jaar ervaring opdoen en plannen maken, Château Tournefeuille overgenomen. Tegenwoordig staat zijn zoon, Emeric Petit aan het roer. Samen met de jeugdvriend van zijn vader, Francis Cambier, brengt Eric weer een nieuwe visie op het château. De perfecte kwaliteitswijnen, zoals Château Tournebrise, zijn het resultaat van geduld en evenwicht.

Kwaliteitswijn uit Lalande de Pomerol

De wijngaarden van Château Tournebrise zijn gelegen in Lalande de Pomerol en kijken uit op de wijngaarden van het beroemde Pétrus en andere prestigieuze wijnhuizen. De 5 hectare wijngaard is verdeeld over een helling met klei en grind, en een helling gericht op het zuiden met voornamelijk grind. Een unieke ligging en zeer geschikt voor het produceren van kwaliteitswijnen.

Château Tournefeuille

Wijn uit Bordeaux bestaat altijd uit een blend van meerdere druiven. Door de wijn van verschillende druiven met elkaar te mengen, kan het wijnhuis optimaal gebruik maken van de positieve eigenschappen van elke druif, en de harde kantjes juist wat compenseren. De Château Tournebrise bestaat uit 60% Merlot en 40% Cabernet Franc. De Merlot geeft het donkere, sappige fruit en de Cabernet Franc zorgt voor de kruidige tonen en structuur van de wijn.

Château Tournebrise uit oogstjaar 2015

We keken al een tijd uit naar ‘het grote jaar’ 2015 van Château Tournebrise en nu zijn eindelijk de flessen binnen! Natuurlijk hebben we meteen een fles geopend. Wat waren we onder de indruk! We proeven een wijn met veel kracht en concentratie. Het heeft alles wat van een grote wijn verwacht kan worden; een donkere kleur, fruit, concentratie, cederhout en stevige tannines. Wel is het nu nog erg vroeg om van deze wijn te genieten. De tannines zijn nog erg krachtig en de wijn komt nog wat streng over. Een dag later was dit al duidelijk zachter. Het is daarom verstandig de wijn nog een jaar te laten liggen of de wijn te decanteren. Hierbij schenk je de wijn in een karaf zodat de wijn veel zuurstof krijgt.

Proeverij van verschillende jaargangen

Direct zijn we de kelder ingedoken op zoek naar oudere jaargangen voor een vergelijkende proeverij. We hadden nog een fles van 2014, 2010 en 2009 liggen. Jaargang 2014 is al op dronk; fruit, zuren en tannines zijn beter met elkaar versmolten en de wijn is daarom beter in balans. Toch is ook deze wijn nog erg jong, en kan nog jaren bewaard worden. 2010 heeft veel kleur en geur, is zacht maar vol van smaak. Volwassen. 2009 is op het toppunt van zijn kunnen. Prachtig fruit, hout, kruidige tonen en zachte tannines. Erg interessant om van één wijnhuis meerdere jaargangen naast elkaar te proeven.

Chateau Tournebrise Jaargangen

Wilt u ook betoverd worden door de pure elegantie en volle smaak van deze Pomerol? Dan raden we aan nu uw slag te slaan en uw wijnkelder aan te vullen met Château Tournebrise 2015!

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]