Het einde van het jaar is in zicht en dat is voor ons altijd hét moment om terug te blikken op wat het afgelopen jaar ons allemaal heeft gebracht, zo ook op het gebied van wijn. We hebben daarom de meest populaire wijnen van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Er kwamen dit jaar een paar wijnen terug die jaar in jaar uit een plekje in de top 10 weten te bemachtigen. Toch worden we ook dit jaar blij verrast met een paar nieuwkomers. Lees snel verder om te zien welke dat waren.

Een terugblik op 2019

De absolute winnaar van dit jaar was de rode wijn. Met maar liefst zeven flessen rode wijn en drie flessen witte wijn in de top 10 steekt de rode wijn er ook dit jaar weer met kop en schouders bovenuit. Van de landen was het wijnland Spanje die het won aan populariteit met maar liefst vier wijnen in de top 10. Wat betreft de wijnen was het de Spaanse Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva die voor de derde keer op rij op de eerste plek binnenkwam. Gevolgd door de Zuid-Afrikaanse Skoonuitsig Prestige Chardonnay die dit jaar nieuw binnenkomt in de top 10. Op drie stond de Spaanse nieuwkomer in de lijst: Bodegas Coviñas Villa de Adnos Utiel-Requena DOP. Wat ons betreft een prachtige top drie.

Plekje vier en vijf worden gevuld met twee Spaanse nieuwkomers in de top 10, de Verdejo van Casa Safra en de Sauvignon Blanc van Calle Principal. Op de zesde en zevende plek is Italië aan zet met ook twee nieuwkomers: de prachtige Grand Maestro Governo en de Terre da Vino Barolo. Frankrijk wist dit jaar de achtste plek te veroveren met de met medailles overladen Château Le Grand Moulin en op nummer negen staat de Pluvium Bobal-Cabernet Sauvignon. Last but not least hebben we de Poggio Lauro Chianto DOCG Riserva voor je in de aanbieding, een fluweelzachte rode wijn die ook vorig jaar de tiende plek wist te bemachtigen.

De top 3 uitgelicht

Nummer 1: Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva

Voor de derde keer op rij is het de Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva die op nummertje 1 staat. Wij zijn al jaren fan van deze prachtige wijn, maar jullie zo te zien ook. Wat ons betreft niet gek want deze Spaanse parel heeft een perfecte smaakcombinatie van bosvruchten, zwart fruit, vanille, kruiden en krachtige tannines. Een werkelijk unieke Spaanse Gran Reserva met een gouden bekroning van Mundus Vini 2019 en Berlin Wine trophy 2019!

Nummer 2: Skoonuitsig prestige Chardonnay

Het is de Skoonuitsig Prestige Chardonnay uit Zuid-Afrika die met de zilveren plak aan de haal gaat. Al jarenlang favoriet bij onze klanten en dit jaar dan ook de welverdiende tweede plek. Deze prachtige Zuid-Afrikaanse wijn heeft een uitbundige geur en een volle en romige smaak met een tropisch tintje.

Nummer 3: Bodegas Coviñas Villa de Adnos Utiel-Requena DOP

Op de derde plek staat dit jaar de nieuwkomer van Villa de Adnos: de Bodegas Coviñas Villa de Adnos Utiel-Requena DOP. Een heerlijke jonge, mediterrane en driemaal goudbekroonde wijn uit het Spaanse Utiel-Requena. De wijn is gemaakt van de Spaanse druiven Bobal en Tempranillo. De eerste tekent voor de prachtige kleur en geeft de wijn zijn warme, mediterrane karakter. De Tempranillo voegt daar zachtheid en vooral veel fruit aan toe. Genieten!