Dulcis Mare: de bubbels van Poseidon

Natuurlijk, je kent ons van wijnen. Lekkere wijnen, goede wijnen en ook met enige regelmaat zeer bijzondere en exclusieve wijnen. Dagelijks zijn wij bezig met zoeken naar manieren om je versteld te laten staan. We kunnen je verbazen met wijnregio’s waar je nog nooit van had gehoord, of met wijnen die op een bijzondere manier zijn geproduceerd. Afgelopen maanden hebben we echter letterlijk alle registers open getrokken, met één paradepaard als waanzinnig resultaat: Dulcis Mare.

Dulcis Mare, ‘Champagne’ uit Slovenië

Dulcis Mare is een zeer exclusieve, mousserende wijn uit de provincie Brda in Slovenië. De wijn wordt gemaakt van het inheemse druivenras ‘rebula’. Dit ras werd in de vierde eeuw ingevoerd. Tot op de dag van vandaag is echter onduidelijk of de Romeinen of de Grieken dit hebben verwezenlijkt. De streek waar deze wijn vandaan komt is typisch mediterraan en de druiven worden er veelal op terrassen geteeld alvorens ze met de hand worden geplukt.

Maar wat maakt nu dat wij zo dolgelukkig zijn met deze aanwinst? Welnu, waar wijnen normaal gesproken rijpen op vat in wijnkelders en gecontroleerde omgevingen, rijpt Dulcis Mare op de bodem van de Adriatische zee! En dit niet zomaar even om te kunnen zeggen dat de wijn op de bodem van de zee is geweest, nee, de wijn ligt hier minimaal 12 maanden! Op de bodem van de oceaan heerst een perfect rijpingsklimaat. De temperatuur, het licht en de druk zijn alle drie nagenoeg constant. Ook de onderzeese bewegingen komen de wijnen erg ten goede en houden deze letterlijk levendig.

De wijn is, afgezien van het bijzondere rijpingsproces, volgens traditionele methoden gemaakt onder toeziend oog van absolute wijnexperts. Dulcis Mare is levendig en scherp doch zacht van smaak. De geur is fruitig met zelfs een hint van eikenhout. Dit is wellicht het grootste wonder van Poseidon!

De wijn is, afgezien van het bijzondere rijpingsproces, volgens traditionele methoden gemaakt onder toeziend oog van de wijnexperts van de familie Tomažič. Dulcis Mare is levendig en scherp doch zacht van smaak. De geur is fruitig met zelfs een hint van eikenhout. Dit is wellicht het grootste wonder van Poseidon!

Dulcis Mare wijn

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]