hugo wijn

Hugo wijn: een hip Italiaans drankje. Een verfrissende, fruitige en sprankelende cocktail gemaakt van mousserende witte wijn, vlierbloesem en munt. Je hoort en leest het tegenwoordig overal, het drankje “Hugo”. Ben jij al bekend met dit sprankelende drankje? Deze zeer geliefde cocktail is immens populair in Noord-Italië en wint al enige tijd in Europa terrein. Ideaal als aperitief, een feestelijk drankje en ook zomers een echte aanrader!

Dit beroemde aperitiefje is afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol, Bolzano. Hier zijn ze gek op aperitieven en Hugo is daar niet meer weg te denken uit het assortiment. Waar je ook bent, het Hugo drankje staat op het menu. Zelfs in Duitsland en Oostenrijk schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito aan de kant voor Hugo. Nu ook Nederland als een blok gevallen is voor de mediterrane charmes van Hugo, is dit drankje steeds beter verkrijgbaar.

hugo wijn

Hoe is het drankje ontstaan?

De bedenkers van dit populaire drankje zijn Stefan Zanotti en Thomas Divina, oftewel ZADI drinks. Zanotti was werkzaam bij een beroemde wijngaard en eigenaar van een bar, waar Divina werkzaam was. Al jaren mixten ze het drankje Hugo zelf, maar wat zouden ze het fantastisch vinden om deze populaire cocktail kant-en-klaar op de markt te brengen. Zo gezegd zo gedaan. De heren hebben zich inmiddels ontpopt tot ware trendsetters. Ook worden er al varianten van deze cocktail op de markt gebracht. Zo is er nu ook de rosé variant, die er ook nog eens heel verleidelijk uit ziet.

Wil je liever je eigen Hugo cocktail maken? Neem dan eens een kijkje bij onze andere blog:

Hoe wordt Hugo geserveerd?

Je drinkt de Hugo ijskoud, want dan is hij het lekkerst. Doe drie tot vier ijsblokjes in een elegant wijnglas in combinatie met een paar verse muntblaadjes en de perfecte Hugo is klaar om genuttigd te worden.

Waar is Hugo wijn te koop

Hugo is echt een lust voor het oog! Benieuwd geworden naar dit lekkere drankje? U kunt de Hugo wijn hier kopen.