Spaghetti rosso met rode pesto

Ingrediënten

  • 400 gram gedroogde spaghetti
  • 250 gram garnalen
  • 2 a 3 el pesto rosso
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • basilicum

Spaghetti Rosso met garnalen en tomaatjes

Deze Spaghetti Rosso is een prachtig Italiaans gerecht die in een handomdraai op tafel staat. Voor deze overheerlijke spaghetti gebruiken we pesto rosso van Casa Safra, maar natuurlijk slaagt het ook met een ander merk pesto. Pesto rosso is dé basis voor een perfecte pastasaus en is ook heerlijk op toast of bijvoorbeeld bij verse gegrilde groenten!

Recept: voor 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de staartjes van de garnalen en maak ze schoon. Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en snipper de ui en de knoflook. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Fruit het ui- en knoflookmengsel in ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de cherrytomaatjes en garnalen hieraan toe. Laat het geheel gaar worden en voeg ten slotte 2 of 3 eetlepels pesto rosso toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en meng de pasta door de saus. Snijd de basilicum mooi fijn.

Schep de pasta op een bord en garneer met de fijngesneden basilicum en een klein scheutje olijfolie en serveer.

Deze spaghetti rosso is een heerlijk fris en eenvoudig pasta gerecht. Perfect in combinatie met een glas rode wijn, zoals een fruitige Sangiovese.

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]

Peter’s Wijnadvies

San Luigi Sangiovese wijn

San Luigi Collezione di Famiglia Sangiovese Toscana IGT

Deze wijn heeft veel kersenfruit, typisch voor Sangiovese. Dit gaat goed samen met de pesto en de tomaten in dit gerecht.