Het testpanel proeft: Calle Principal Cabernet Sauvignon – Tempranillo

Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon – Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens deze warme dagen? Jazeker! Deze Spaanse wijn is heerlijk bij een zomerse barbecue of bij tapas bijvoorbeeld. Ultiem genieten wat ons betreft.

Goudbekroonde ‘Edicion Limitada’

De wijnen van Calle Principal weten het ene na het andere succes te behalen. Naast de lovende reacties die wij keer op keer van onze klanten ontvangen, weten de wijnen ook talloze medailles bij wijnconcoursen binnen te slepen. Zo ook deze ‘Edicion Limitada’. Oogstjaar 2015 won reeds twee gouden medailles tijdens Berliner Wein Trophy 2017 en Portugal Wine Trophy 2017. De wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken en is het troetelkindje van de wijnmaker Daniel Martín Cestero, die in 2015 werd benoemd tot ‘Best Spanish Wine Producer of the Year’. Zou het testpanel ook zo onder de indruk zijn van zijn werk?

De eerste indruk

Een eerste indruk begint bij de wijnfles. Deze wordt veelal goedgekeurd door het testpanel. We zien voornamelijk 4 en 5 van de 5 punten voorbij komen, netjes dus. Eén van de kandidaten vindt de fles kitch en beoordeelt deze met 2 punten. De kleur van de wijn weet daarentegen iedereen te enthousiasmeren. Ook de geur wordt goed ontvangen. Deze wordt als ‘aantrekkelijk’, ‘prettig’ en ‘goed’ omschreven en krijgt gemiddeld 4 van de 5 punten. Een mooi begin van de beoordeling!

Hans: “Mooi doorschijnend robijnrood met veel fruit zoals kersen en bessen. De smaak is wat zoet met ook iets van tannine wat aan hout doet denken.”

Vol en fruitig

Tot nu toe weet deze wijn mooie beoordelingen binnen te harken. Tijd om te gaan proeven. Het moment waar we de reacties alle kanten op zien gaan. Waar de één vanaf het eerste moment verkocht is, geeft de ander aan dat deze wijn niet in de smaak valt. Met een gemiddelde van 3,5 van de 5 punten voor de smaak kunnen we absoluut tevreden zijn. De testpanel leden die aangeven dat deze wijn niet hun smaak is, geven aan dat de wijn een stroef mondgevoel geeft of als te zuur wordt ervaren. De positieve leden geven juist aan dat de wijn mooi in balans is en makkelijk drinkbaar. Een duidelijk voorbeeld van ‘smaken verschillen’. De afdronk weet eveneens een gemiddelde van 3,5 punten te behalen. Deze wordt omschreven als ‘zacht’, ‘geleidelijk’ en ‘goed’.

Danielle: Het is niet mijn type wijn, te scherp en zurig aan nasmaak en niet soepel.”

Hilde: “Perfecte wijn, goed van smaak, rijk aan vruchten en hele goede afdronk.”

Calle Principal Cabernet Sauvignon – Tempranillo: het eindoordeel

Het gemiddelde cijfer van een 7.5 mag wijnmaker Daniel Martín Cestero maar weer met trots in zijn zak steken! Vier kandidaten geven aan de wijn niet nog eens te willen drinken, drie van hen geven een 5 of 6 als eindcijfer. Eén van de kandidaten die de wijn zelf niet lekker vindt, weet de wijn wel te waarderen met een 8. Ook van de andere testpanel leden ontvangt deze wijn mooie cijfers. Het testpanel drink deze wijn het liefst tijdens een diner, bij een hartig hapje of een vleesgerecht.

Judith: “Ik vond de wijn erg zwaar en door de vele tannines niet gemakkelijk drinkbaar. Misschien dat hij in combinatie met een gerecht beter smaakt.”

Martijn: “Deze wijn vraagt om gezelschap. Samen met vriend en of familie genieten van het leven!! De wijn heeft een mooie balans en geleidelijke afdronk.”

Calle Principal Cabernet Sauvignon – Tempranillo ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...
Testpanel – Jeffrey’s Bay Sauvignon Bl... De derde wijn die het Wijnvoordeel testpanel heeft geproefd is de Sauvignon Blanc van Jeffrey's Bay. Deze wijn vliegt keer op keer het magazijn uit, reden voor ons om hoge verwachtingen te hebben van de reviews. Zou het testpanel net zo enthousiast z...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.