Het testpanel proeft: Casa Safra Gran Reserva

Onlangs is het allereerste Wijnvoordeel testpanel gestart. Het panel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, heeft het Wijnvoordeel favorieten pakket opgestuurd gekregen. De zes wijnen uit dit pakket worden door het testpanel geproefd en beoordeeld. De zesde en tevens laatste wijn uit het pakket die geproefd mocht worden is de Gran Reserva van Casa Safra.

Casa Safra

De wijnen van Casa Safra zijn al jaren dé favoriet bij de Wijnvoordeel klanten. Deze Gran Reserva komt uit het Spaanse Terra Alta, wat al ruim 1000 jaar verbonden is met wijnproductie. Door het mediterrane klimaat kunnen de druiven hier optimaal groeien. Voor deze Gran Reserva wordt de selectie en de oogst van de druiven grotendeels handmatig gedaan om een optimale kwaliteit te garanderen. Onlangs werd jaargang 2011 nog bekroond met een gouden medaille tijdens Berliner Wine Trophy 2018. Eerlijk is eerlijk, we hadden dan ook hoge verwachtingen van de beoordelingen van het testpanel!

De eerste indruk

We beginnen met het ontwerp van de fles van deze rode wijn van Casa Safra, deze wordt erg gewaardeerd en meerdere malen omschreven als ‘chique’. Bij het inschenken van deze Gran Reserva ziet het testpanel een mooie robijnrode wijn. Over de geur zien we enthousiaste reacties voorbij komen. Omschrijvingen als ‘heerlijk geurend’, ‘aromatisch’ en ‘een duidelijke vanille geur’ komen we tegen in de beoordelingen.

Marion: “Chique fles, een zachte fruitige geur en mooie robijn rode kleur. De afdronk is zacht en blijft lang aanwezig.”

Vol en soepel

Ondanks onze hoge verwachtingen, keken we onze ogen uit toen we de beoordelingen van het testpanel zagen. De smaak van deze Gran Reserva heeft indruk gemaakt op het overgrote deel van het testpanel. Deze wordt als toegankelijk, vol en rond beschreven. We zien slechts twee minder goede reviews. Ook de afdronk krijgt erg hoge waarderingen, deze wordt ‘lang’, ‘kruidig’ en ‘soepel’ genoemd. Een aantal leden geeft aan dit een zeer geschikte wijn te vinden voor gerechten met vlees, een combinatie waar wij ons zeker in kunnen vinden!

Maureen: “Een heerlijke wijn, lekker in de neus met rijp zwart fruit. In de smaak veel fruit, kruidigheid en vanille. Zachte, maar wel aanwezige tannines en een mooie afdronk.””

Joop: “Nu eens een echte Gran Reserva die geschikt is om door groot gezelschap te laten drinken, je zult veel complimenten krijgen over je keus.””

Casa Safra Gran Reserva: het eindoordeel

We zeggen het zelf al een aantal jaren: dit is zonder twijfel één van de beste rode wijnen uit ons assortiment. Naast de gouden bekroning tijdens de Berliner Wine Trophy, kunnen we nu ook stellen dat het testpanel overtuigd is van deze Gran Reserva. We zien cijfers voorbij komen waar menig scholier jaloers op zou zijn; zevens, achten, negens en zelfs een 9,5! Het grootste deel van het testpanel geeft aan deze wijn nog eens te willen proeven en zou deze dan ook aanraden bij vrienden en familie. De wijn zou het meest geschikt zijn om te schenken bij een diner, maar kan ook zeker gedronken worden tijdens een gezellig avondje thuis.

Wouter: “De smaak van deze wijn is vol en rond, gerijpt en wij proefden zelfs een iets zoete toon van banaan. Heerlijke gebalanceerde volle wijn. De afdronk is lang, kruidig en zelfs lekkerder en verfijnder dan de oudere Casa Safra die ik laatst dronk (2009 geloof ik?). Gezien de zeer vriendelijke prijs een hele fijn wijn, prijs kwaliteit verhouding is top.”

Saakje: “Erg smakelijke wijn, lijkt me ook erg lekker bij geroosterd vlees. Het bbq seizoen komt er aan, dus…”

Vinoloog Peter

Huisvinoloog Peter:
Casa Safra Gran Reserva is al jaren één van de favorieten van onze klanten. De verkoop van deze wijn bevestigt dit keer op keer. Toch waren we erg benieuwd hoe het testpanel deze wijn zou beoordelen. We werden overweldigd door de positieve reacties! Het zwoele en zachte karakter van deze wijn weet ook het panel voor zich te winnen. Het rijpe fruit en de vanille indrukken van de houtrijping geven een volle maar milde wijn en dat valt goed in de smaak!

Heb jij deze Gran Reserva ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...