Het testpanel proeft: Casa Safra Verdejo Blanco

Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Safra behoren al jaren tot de favorieten van onze klanten. Zou het testpanel deze wijn ook tot de nieuwe favoriet verkiezen?

Verdejo uit Castilla

De druiven van de Casa Safra Verdejo zijn afkomstig uit het prachtige en één van Spanje’s grootste wijngebieden: Castilla. Hier worden mooie wijnen gemaakt met een rijk karakter. Vanwege het extreme klimaat, korte straffe winters en lange droge zomers moeten de druiven letterlijk vechten voor elke regendruppel. Dat maakt hun sap zeer rijk, geraffineerd en absoluut onweerstaanbaar.

De eerste indruk

Het rapport van deze Casa Safra begint met een mooi cijfer voor de wijnfles. De minimalistische look van deze fles wordt gewaardeerd met een gemiddelde van maar liefst 4 van de 5 punten. Vervolgens vragen we het testpanel de wijn in te schenken en de kleur van de wijn eerst aandachtig te bekijken en te beoordelen. De kleur wordt omschreven als ‘mooi goudgeel’, ‘aangenaam’ en ‘goed’. Alle kandidaten kennen 4 of 5 punten toe aan de kleur, op één testpanel lid na die de kleur 3 punten geeft. Een bovengemiddelde score! Nu is het tijd om de geur van de wijn te bepalen, hier wordt vooral geel fruit opgemerkt. De geur weet, met een gemiddelde van 4 van de 5 punten, de meeste testpanel kandidaten ook te overtuigen.

Martijn: “Mooie aangename geur en kleur.”

Fris en toegankelijk

Na de positieve reacties op de fles, kleur en geur zijn we natuurlijk erg benieuwd of het testpanel ook zo positief is over de smaak van deze Verdejo. Wederom zien we dikke cijfers langskomen, met hier en daar 2 of 3 punten van kandidaten die iets minder overtuigd zijn. Er komen mooie omschrijvingen langs als ‘smaakvol’, ‘fris fruitige wijn’ en ‘knisperend fris’. Ook zijn er twee meer kritische reacties. Zo geeft één testpanel lid aan dat de wijn wel iets expressiever had mogen zijn en een ander heeft de fles niet leeggedronken omdat de wijn niet in de smaak viel. Met het gemiddelde van 4 van de 5 punten komt ook de afdronk goed door de test.

Hans: “Knisperend frisse smaak van citrus en meloen. Mooi droog met iets zuur en lichte tannine in de afdronk.”

Joyce: “Heerlijke wijn, vol van smaak. Zoals een Verdejo hoort te smaken.”

Casa Safra Verdejo Blanco: het eindoordeel

Het rapport voor deze Casa Safra Verdejo wordt afgesloten met een gemiddelde van een 7.7. Een cijfer om trots op te zijn. Slechts één testpanel kandidaat geeft aan de wijn niet nog eens te willen drinken. De rest is voornamelijk positief en ziet deze Verdejo als een ultieme zomerwijn voor tijdens een diner, op het terras of om te schenken bij een feestje. De wijn wordt door een aantal kandidaten geassocieerd met een gezellig samenzijn met vrienden en familie. Ook de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wordt meerdere malen genoemd. Eerlijk is eerlijk; we zijn trots dat deze bestseller ook bij het testpanel goed door de test is gekomen!

Mieke: “Deze is heerlijk met warm weer op het terras, maar ook tijdens de maaltijd bij een visje.”

Chris: “Goede wijn. Als je denkt aan Verdejo is dit wat je wilt. Hij mag iets expressiever maar dat kan je voor deze prijs niet verwachten”

Casa Safra Verdejo ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Jeffrey’s Bay Sauvignon Bl... De derde wijn die het Wijnvoordeel testpanel heeft geproefd is de Sauvignon Blanc van Jeffrey's Bay. Deze wijn vliegt keer op keer het magazijn uit, reden voor ons om hoge verwachtingen te hebben van de reviews. Zou het testpanel net zo enthousiast z...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.