Het testpanel proeft: El Tidon Sauvignon Blanc

Onlangs is het allereerste Wijnvoordeel testpanel gestart. Het panel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, heeft het Wijnvoordeel favorieten pakket opgestuurd gekregen. De zes wijnen uit dit pakket worden door het testpanel geproefd en beoordeeld. De tweede wijn die geproefd mocht worden is El Tidon Sauvignon Blanc van Casa del Valle.

Casa del Valle El Tidon – Sauvignon Blanc

Het wijnhuis Case Del Valle is gelegen in het Spaanse La Mancha. Het is een onderdeel van de Grupo Bodegas Olarra, een groep telers die bij elkaar opgeteld ruim 3 decennia aan wijnmakers ervaring heeft. Zij hebben in 2000 Casa Del Valle overgenomen en oude technieken gecombineerd met de moderne technologie om het beste uit de druiven te halen. Met succes, want hun El Tidon Sauvignon Blanc is vele malen in de prijzen gevallen! Het is dan ook niet voor niets dat deze witte wijn tot de topfavorieten van onze klanten behoort. Zou het testpanel ook fan zijn geworden van deze wijn?

De eerste indruk

Wauw! Dat was ónze indruk bij het lezen van de reviews en aan de reacties te zien de eerste indruk van veel van de testpanel leden. De kleur en geur van deze wijn krijgen een ruime voldoende. Niet iedereen is echter even gecharmeerd van de wijnfles. Waar de één het etiket wat te simpel vindt, kan de ander de Spaanse uitstraling juist wel waarderen. De eerste indruk van deze Sauvignon Blanc is voor de meerderheid positief, een aantal testpanel leden geeft zelfs aan aangenaam verrast te zijn.

Pascal: “Een zacht deken van vanille en witte bloem met een kleine ziltige afdronk komt over je tong terecht terwijl lichte tannines je tong een klein beetje droog trekken, echter absoluut niet teveel. Ik ben dan ook aangenaam verrast door deze lekkere volle witte wijn die door een klein zuurtje nog een extra beetje karakter krijgt.”

Frisse en fruitige witte wijn

We zien veel mooie reacties op de smaak van El Tidon Sauvignon Blanc. Een ruime meerderheid geeft een dikke voldoende op de smaak. De wijn wordt als aangenaam, fris, fruitig en toegankelijk omschreven. Ook de afdronk wordt over het algemeen als plezierig ervaren. De minder positief gestemde leden geven aan dat de wijn voor hun te zuur of te droog is.

Bianca: “Hier word ik blij van. Heerlijk. Lekker fris fruitig mooie zuren. Zoals Sauvignon Blanc is. Afdronk gemiddeld. Top wijn.””

El Tidon Sauvignon Blanc: het eindoordeel

El Tidon Sauvignon Blanc heeft er nieuwe fans bij, dat kan niet missen! Ruim een derde van het testpanel geeft de wijn een 7 of hoger. Er zijn drie leden die de wijn met een onvoldoende beoordelen. Zij geven aan meer van zoetere wijnen te houden of niet onder de indruk te zijn. De meerderheid geeft echter aan de wijn nog eens te willen drinken en zou deze ook aanraden bij familie en vrienden. Er geeft zelfs iemand aan zo aangenaam verrast te zijn, dat er direct een doosje besteld is! De wijn is volgens het testpanel met name geschikt voor op het terras of tijdens een lunch of diner.

Jeroen: “Wij kenden deze wijn reeds, dus geen verrassing meer. El Tidon heeft hier al status ‘huiswijn’ verworven. Tafelwijn voor iedere dag, waar je blij van wordt.””

Saakje: “Dit is niet mijn smaak. Ik had er na een klein glaasje al genoeg van. Ik denk dat een liefhebber van een droge witte wijn hier wel van kan genieten.”

Vinoloog Peter

Huisvinoloog Peter:
“Ik zie verschillende reacties op onze Casa del Valle Sauvignon Blanc. Vooral de frisheid van de wijn wordt gewaardeerd. Het tropische fruit en de frisse zuren van de Sauvignon scoren goed. Men vindt het een fijne wijn voor alledag, een feestje of op het terras. Een aantal proevers hadden nog iets meer aantrekkingskracht verwacht. Wel zie ik vaak terugkomen dat deze wijn een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. En daar ben ik het helemaal mee eens!”

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...