Het testpanel proeft: Goldish Pink Sparkling Rosé

In de eerste maanden van 2018 hebben we 25 wijnliefhebbers zes wijnen laten proeven uit ons assortiment. Alle wijnen werden beoordeeld en besproken op de Wijnclub. De ontzettend leuke en enthousiaste reacties die wij kregen, waren voor ons reden om een tweede testpanel ronde te organiseren. Onlangs hebben wij weer 25 kandidaten gekozen, die inmiddels zijn begonnen met het proeven van zes wijnen. De reviews voor de eerste wijn, Goldish Pink Sparkling Rosé, zijn inmiddels binnen, tijd om ze te bespreken!

Goldish

De wijnen van Goldish zijn al jaren een groot succes bij Wijnvoordeel. Het zijn sprankelende wijnen die bij iedere gelegenheid gedronken kunnen worden. Goldish is één van de meest gerenommeerde mousserende wijnen die op dit moment op de Europese markt verkrijgbaar zijn en heeft al verschillende internationale prijzen op zijn naam staan. Ook de Goldish Pink wist twee medailles binnen te slepen. Laten we eens kijken of het testpanel ook een liefhebber is van deze sprankelende wijn.

De eerste indruk

Als eerst vragen we het testpanel wat ze van het ontwerp van de wijnfles vinden. Voor deze Goldish rosé zien we verschillende beoordelingen voorbij komen. Zo geeft de één aan de fles prachtig en feestelijk te vinden, en vindt de ander dat de wijn een mooiere fles verdient. Na het bekijken van de fles, vragen we het panel naar de kleur te kijken. Het hele testpanel beoordeelt deze positief. We zien omschrijvingen als ‘mooi zacht roze’ voorbij komen. Tijd om aandachtig de geur te bepalen en te beoordelen. Hoewel we van één kandidaat terugkrijgen dat er weinig geur wordt waargenomen, zien we verder alleen maar positieve beoordelingen. De wijn krijgt gemiddeld 4 van de 5 punten voor de geur.

Judith: “Lekker fruitig en toegankelijk qua smaak met tonen van rood fruit. De fles vonden we er enigszins kitscherig uitzien, dus we waren aangenaam verrast door de smaak.”

Zomers en fris

Eén van de leukste dingen van tijdens beoordelen van onze wijnen is natuurlijk het proeven! Het leukste voor ons is om beoordelingen te lezen waaruit blijkt dat mensen positief verrast zijn. En dat weet deze Goldish rosé voor elkaar te krijgen. De smaak van deze wijn krijgt alleen maar voldoendes. We zien omschrijvingen als ‘fris en fruitig’, ‘feestelijk’ en ‘een lekkere bubbel’ voorbij komen. Voor een aantal kandidaten was de wijn toch wat te zoet of te licht. De afdronk wordt soms als wat te kort ervaren, maar krijgt gemiddeld toch 4 van de 5 punten.

Joyce: “Je verwacht dat het glazuur van je tanden af spat, maar dat is zeker niet het geval! Lekkere bubbel, fris en zomerszoet (niet te!) wij zijn verrast!”

Lisa: “De wijn is niet heel bijzonder, maar hij drinkt makkelijk weg en hij is leuk om bij feestjes te serveren.”

Goldish Pink Sparkling Rosé: het eindoordeel

Hoewel wij de sprankelende wijnen van Goldish maar al te graag open trekken voor een feestelijke gelegenheid, vonden wij het zoals altijd toch wel heel spannend wat het testpanel van deze mousserende wijn vond. Met een gemiddelde van een 7 heeft deze wijn de meeste testpanel leden weten te overtuigen. Vooral de zomerse, feestelijke en toegankelijke kenmerken van de wijn werden enorm gewaardeerd. Ook de bubbels vielen goed en werden als ‘lekker’ en ‘niet te stevig’ omschreven. Een aantal leden geeft aan meer van zwaardere wijnen te houden of de wijn te zoet te vinden. Ook zijn er leden die de wijn iets te eenvoudig vinden, maar wel geschikt voor een feestelijke gelegenheid of een zomerse dag. We zien verschillende keren terug dat testpanel kandidaten deze Goldish wijn als welkomstdrankje zouden schenken, mét aardbei. Hier kunnen wij ons natuurlijk alleen maar bij aansluiten!

Martijn: “Een leuke en lekkere bubbel. Rood fruit is aanwezig, met name aardbeien. De bubbels bruisen mooi en zijn niet hinderlijk qua prik. Mooie zacht roze kleur.”

Terry: “Een erg lekkere wijn die mij zeer verrast heeft! Een frisse licht zoete smaak! Zeker een aanrader!”

Heb jij deze Sparkling Rosé ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.