Het testpanel proeft: Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc

De derde wijn die het Wijnvoordeel testpanel heeft geproefd is de Sauvignon Blanc van Jeffrey’s Bay. Deze wijn vliegt keer op keer het magazijn uit, reden voor ons om hoge verwachtingen te hebben van de reviews. Zou het testpanel net zo enthousiast zijn over deze fruitige witte wijn uit Nieuw-Zeeland?

Sauvignon Blanc uit Marlborough

Marlborough is het belangrijkste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland en het enige wijngebied van het Zuidereiland dat echt meetelt. Geen enkele andere plek op aarde kan zulke intense en uitbundige Sauvignon Blanc wijnen voortbrengen als Marlborough in Nieuw-Zeeland. Het klimaat en de bodem in Marlborough zijn ideaal voor de groei van de druiven. De leemgronden op ondergrond van kiezels in de valleien bij de rivieren Wairu en Awatere geven veel voeding. Door veel zonneschijn, een warme noordelijke stroming, koele nachten en een lang groeiseizoen krijgen de wijnen een kenmerkende aromatische structuur. Door deze kenmerkende geur en smaak zijn de wijnen uit deze regio zeer geliefd. De wijn van Jeffrey’s Bay is dan ook niet voor niets al jarenlang een topfavoriet onder onze klanten.

De eerste indruk

We bekijken eerst de fles van deze Sauvignon Blanc, deze krijgt zowel beoordelingen van 1 van de 5 punten als beoordelingen van 5 punten. Met een gemiddelde van 3.5 van de 5 punten komt de wijnfles met een voldoende door de keuring. Tijd om de wijn in te schenken om de kleur van de wijn te bekijken. Deze krijgt alleen maar dikke voldoendes! Met een gemiddelde van 4 van de 5 punten kunnen we stellen dat alle testpanel kandidaten van mening zijn dat de wijn er lekker uitziet. De kleur wordt omschreven als ‘licht geel en groenig’. Ook de geur sleept dikke voldoendes binnen, deze is ‘typisch voor Sauvignon Blanc’ en ‘intens’ volgens de kandidaten.

Judith: “De geur is intens, hij komt je al tegenmoet zodra het in je glas zit.”

Frisse zomerwijn

We gaan verder met het testen van de wijn door deze te proeven. De hoge beoordelingen en positieve reviews die voorbij komen bewijzen nog maar weer eens de kracht van deze Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc. De wijn krijgt twee keer 2 punten en één keer 3 punten, verder zien we alleen beoordelingen van 4 en 5 punten. ‘Lekker frisse smaakvolle wijn’, ‘intense smaak’ en ‘licht zoet/frisse smaak’ zijn slechts enkele voorbeelden van de mooie reviews. Met een gemiddelde van 4 punten is ook de afdronk goedgekeurd. De testpanel kandidaten die minder positief zijn over de wijn geven aan dat het niet hun smaak is, vinden de smaak te zuur of te matig.

Martijn: “Tropisch fruit, perzik en passievrucht. Een licht zuurtje en frisse kenmerken. Een topper!”

Rianne: “Prima wijn. Ietwat zurig, daar moet je van houden. Als je ervan houdt, is dit een prima zomerwijn!”

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc: het eindoordeel

Jeffrey’s Bay Sauvignon Blanc heeft een prachtige cijferlijst met een gemiddelde van een 7.4! Iedereen zou de wijn nog eens willen drinken, op twee kandidaten na. De wijn is volgens het testpanel het meest geschikt om te drinken tijdens een diner of op een feestje. Vooral de combinatie met zeevruchten, schaaldieren en vis wordt vaak genoemd. En dan het liefst op het terras met het zonnetje erbij. Wij sluiten ons daar graag bij aan. Proost!

Monica: “Lekkere frisse wijn heerlijk bij kleine visgerechtjes zoals garnaaltjes.”

Danielle: “Super soepele en frisse wijn, heerlijk voor een zomeravond BBQ met vooral vis. Erg prettig in afdronk en er blijft een licht zoet/frisse smaak in de mond achter.”

Heb jij deze Sauvignon Blanc ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.