Het testpanel proeft: Pierre Baptiste Grenache-Syrah Rosé

Het testpanel treft het enorm met de zonovergoten dagen van de afgelopen tijd. Het is hét perfecte weer om de wijnen uit het Zomers Genieten wijnpakket te proeven! De meeste wijnen uit het pakket zorgen voor een heerlijke verfrissing in de zon. Twee van de wijnen zijn rood, maar ultieme wijnen voor bij de barbecue. Kortom: het kan haast niet missen dat de testpanel kandidaten heerlijk genieten van de wijnen uit het pakket. Bij het bekijken van de beoordelingen zijn we dan ook erg benieuwd of het testpanel de rosé van Pierre Baptiste heeft geproefd in het zonnetje.

Pierre Baptiste

Sinds het begin in 1982 staan de wijnen van Pierre Baptiste bekend om het expressieve karakter, de fruitigheid en de elegante smaken. Gedurende het jaar selecteert Pierre Baptiste de beste druiven om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. De rosé is gemaakt van Grenache en Syrah druiven, een prachtige combinatie voor het maken van rosé wijnen. Grenache is zo geschikt voor het maken van rosé wijnen doordat de druif een dunne schil heeft met weinig pigment. De druif geeft veel warmte, frisheid en een explosie van rood fruit. Syrah is een echte allemansvriend en laat zich fantastisch mengen met andere druivensoorten. Het is dan ook een ideale partner voor de Grenache druif en vult in deze rosé de diepe kleur toe, extra tannine en kracht.

De eerste indruk

Als eerst vragen we het testpanel wat ze van het ontwerp van de wijnfles vinden. Dat smaken verschillen komt hier heel duidelijk naar voren. We zien veel mooie beoordelingen, maar drie van de kandidaten zijn van mening dat de fles niet mooi is. Over de kleur daarentegen is iedereen te spreken. Deze ontvangt alleen maar hoge beoordelingen en wordt diverse keren omschreven als ‘mooi licht roze’. Na het bekijken van de wijn gaan we ruiken. De geur van deze rosé weet, op één onvoldoende na, alleen maar mooie punten binnen te slepen. Deze wordt als ‘aangenaam’ en ‘fruitig’ omschreven.

Hans: “Mooie kleur en aangename fruitige geur. Doet denken aan aardbeien. Afdronk is redelijk lang en eindigt in een licht bitter.”

Lichte fruitige rosé

Het leukste onderdeel bij het beoordelen van een wijn is natuurlijk het proeven. Zeker wanneer je er na één slok achter komt dat de wijn je wel heel goed bevalt. En dat is precies wat de rosé van Pierre Baptiste voor elkaar heeft weten te krijgen. De smaak van de wijn wordt door slechts één testpanel lid met een onvoldoende beoordeeld. Deze kandidaat vond dat er te weinig smaak aan de wijn zat, ook over de afdronk was alleen deze kandidaat minder te spreken. De rest van het testpanel is zeer positief over zowel de smaak als de afdronk. We zien omschrijvingen als ‘zomers fruitig’, ‘toegankelijke rosé’ en ‘goede afdronk met framboos’ voorbij komen. Het is duidelijk dat de testpanel leden hebben genoten.

Hilde: “Voor wie van rosé houdt is dit een fris wijntje op een terras.”

Anita: “Heerlijk licht zoete rosé waar je duidelijk de aardbeien en frambozen proeft.”

Pierre Baptiste Grenache-Syrah Rosé: het eindoordeel

Wij genieten tijdens de warme dagen maar al te graag van een glas Grenache-Syrah rosé van Pierre Baptiste. De positieve reacties die we hebben gekregen van het testpanel, bewijzen dat wij niet de enige zijn! De wijn is gemiddeld beoordeeld met een 7.5; een cijfer waar wij op school meer dan tevreden mee waren geweest. Veel van de testpanel kandidaten geven aan deze wijn perfect te vinden voor in het zonnetje op het terras, met een borrelhapje of lunch. De frisheid en fruitigheid van de wijn wordt meerdere keren benadrukt en zeer gewaardeerd. We kunnen met recht concluderen dat deze wijn een ultieme zomerwijn is!

René: “Een heerlijke rose om tijdens een zomeravond met een stukje kaas van te genieten samen met vrienden of familie.”

Lisa: “Deze wijn is te drinken bij een borrel, maar wees gewaarschuwd dat de fles zo leeg is!”

Heb jij deze Grenache-Syrah rosé ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie. We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.