Het testpanel proeft: Familie Pos Merlot

Onlangs is het allereerste Wijnvoordeel testpanel gestart. Het panel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, heeft het Wijnvoordeel favorieten pakket opgestuurd gekregen. De zes wijnen uit dit pakket worden door het testpanel geproefd en beoordeeld. De vierde wijn die geproefd mocht worden is de Merlot uit de Familie Pos Collection.

De Familie POS Collection

De familie Pos gaf hun vertrouwde leven in Nederland op en ging in Chili hun droom achterna: hun passie voor wijn in daden omzetten. Dat is het ondernemende gezin gelukt, en hoe! De eerste wijn in hun Familie Pos Collection, de Sparkling Wine Brut, was daar het bruisende begin van. De Sparkling Wine Rosé, Sauvignon Blanc en deze Merlot maakten de collectie compleet. Met hun verhaal wil de familie jou inspireren om gewoon lef te tonen en te doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

De eerste indruk

De Familie Pos scoort punten met het mooie ontwerp van het etiket van deze Merlot. De testpanel leden vinden het een mooie fles om te zien, iets wat wij alleen maar kunnen beamen. Bij het inschenken van de wijn ziet het testpanel een mooie robijnrode wijn. Dit wordt meerdere malen benadrukt en gewaardeerd met dikke voldoendes. Ook het rode fruit in de geur is niet onopgemerkt gebleven en wordt als zeer aangenaam omschreven.

Jan: “Heerlijke geurende wijn, vol licht kruidig van smaak met veel fruit, zoals aardbeien en zwart fruit. Mooi in balans met een goede afdronk.”

Fruitige en toegankelijke Merlot

De Merlot uit de Familie Pos Collection weet het overgrote deel van het testpanel te overtuigen met zijn toegankelijkheid en fruitige smaak. Een mooie rode wijn die geschikt is voor iedere gelegenheid, één waar je vrolijk van wordt! Zoals we tot nu toe gezien hebben bij alle geproefde wijnen uit het Wijnvoordeel favorieten pakket, geeft een aantal leden aan voorkeur te hebben voor een andere soort wijn.

Saakje: “Lekkere wijn die voor een breed gezelschap en diverse gelegenheden geschikt is.”

Marion: “Ik vond het een lekkere doordrink wijn, maar persoonlijk hou ik meer van een robuuste wijn.”

Familie Pos Merlot: het eindoordeel

Menig hart is sneller gaan kloppen tijdens het proeven van deze Merlot, dat is een ding wat zeker is! Een mooi compliment voor de Familie Pos. Ondanks dat een aantal testpanel leden aangeeft voorkeur te hebben voor een andere wijn, weet deze Merlot mooie voldoendes binnen te slepen. Het testpanel geeft aan deze Merlot erg geschikt te vinden voor een diner of een feestje. Er worden zelfs al gerechten bij bedacht, hoe leuk is dat?!

Donna: “ Deze wijn heeft een erg kruidige smaak, maar ik denk dat het heel goed past bij een lekkere steak! Dat gaan we een keer proberen!”

Esther: “Mooi wijntje familie POS! Ik gok erop dat ik hem nog eens bestel! Genoten!”

Vinoloog Peter

Huisvinoloog Peter:
“Nadat het testpanel zich eerder al had gebogen over de mousserende wijn van de Familie Pos, is nu de Merlot aan de beurt. Ik zie veel enthousiaste reacties over het fruitige, vriendelijke karakter van deze wijn. Men ziet het als alledaagse wijn, voor bij de borrel of een licht gerecht. Precies waarom de Familie Pos de wijn geselecteerd heeft.

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...