Het testpanel proeft: San Luigi Primitivo

De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tijdens de zwoele zomeravonden. Twee mooie redenen om ‘m toe te voegen aan het wijnpakket voor het testpanel.

Italiaanse krachtpatser

Het doel van wijnmaker Sabino Russo van San Luigi is om wijnliefhebbers kennis te laten maken met authentieke Italiaanse druiven. De favoriete druif van zijn ‘nonna’ was de Primitivo, deze rode wijn is dan ook net zo krachtig als hoe zijn oma in het leven stond. Voor deze Primitivo zijn de druiven van de oudste wijnstokken uit de wijngaarden gebruikt, wat zorgt voor meer intensiteit en extra kwaliteit. De wijnen van San Luigi worden bij veel van onze klanten zeer gewaardeerd en aangewezen als één van de favorieten. Ligt deze bijzondere Italiaanse wijn binnenkort ook bij de testpanel kandidaten in de wijnkelder? Wij zijn benieuwd wat zij van deze wijn uit Puglia vinden!

De eerste indruk

We beginnen weer met het bekijken van de wijnfles. Deze wordt goedgekeurd en mag dan ook op hoge beoordelingen rekenen. De wijn mag vervolgens worden ingeschonken om de kleur te bekijken, ook deze wordt enthousiast ontvangen. We zien voornamelijk beoordelingen van 4 van de 5 punten voorbij komen. Een aantal kandidaten geeft de kleur 3 of 5 punten. Ook de geur krijgt een mooi gemiddelde van 4 punten. De wordt als ‘aangenaam en fruitig’ omschreven. Een veelbelovend begin van de laatste beoordeling!

Judith: “Mooie, rode wijn uit Italië! Met vrij intense aroma’s van rood fruit en bes. Heerlijk om te combineren met een Italiaanse pasta. en daarna lekker doordrinken..”

Soepel en fruitig

Het leukste onderdeel van het beoordelen is weer aangebroken: de wijn proeven. We worden omver geblazen door de positieve reacties van het testpanel. Wauw! Deze wijn heeft er weer een aantal fans bij. De smaak van deze Primitivo wordt als ‘krachtig’, ‘heerlijk’, ‘vol’ en ‘lekker’ omschreven en weet een gemiddelde van 4,5 van de 5 punten binnen te slepen. Er is één kandidaat die de smaak wat te zoet vindt. Over de afdronk is het testpanel ook zeer te spreken. ‘Mooi’, ‘zacht’ en ‘goed’ zijn enkele bewoordingen die we voorbij zien komen. Door de mooie omschrijvingen krijgen we zelf stiekem wel zin om vanavond een flesje uit de kast te halen.

Lisa: “Heerlijke wijn voor bij het eten, net iets te zoet naar mijn smaak wel.”

Hilde: “Wij vonden deze wijn zo vreselijk LEKKER….”

San Luigi Primitivo: het eindoordeel

Met zoveel positieve reacties hebben we hoge verwachtingen van de eindbeoordeling, deze Italiaan kan haast niet anders dan slagen met een torenhoog cijfer. En dat doet ‘ie dan ook! Het cijfer van een 8.4 is wat ons betreft dan ook welverdiend en een knaller om mee af te sluiten. Iedereen geeft aan de wijn te zullen adviseren aan familie en vrienden, twee testpanel leden willen de wijn zelf niet nog eens drinken. De wijn is volgens het testpanel het meest geschikt om te drinken tijdens een diner. Er komen dan ook al verschillende heerlijke suggesties voorbij. We zijn meer dan tevreden en zo te zien het testpanel ook!

Danielle: “Het was vechten om het laatste glas uit de fles. Samen met vrienden mogen genieten van deze wijn, de smaak blijft hangen in de mond, perfecte combi met kaas!”

Hans: “Mooie soepele wijn met veel fruit als bramen en bessen. Zachte afdronk met lichte tannine. Een aanrader voor een zomerse middag en avond waar je de wijn meeneemt van het terras naar het diner.”

San Luigi Primitivo ook al eens geproefd? Laat dan hieronder jouw beoordeling achter in een reactie.
We zijn benieuwd!

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...
Testpanel – Jeffrey’s Bay Sauvignon Bl... De derde wijn die het Wijnvoordeel testpanel heeft geproefd is de Sauvignon Blanc van Jeffrey's Bay. Deze wijn vliegt keer op keer het magazijn uit, reden voor ons om hoge verwachtingen te hebben van de reviews. Zou het testpanel net zo enthousiast z...

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.