Het testpanel proeft: Familie Pos Sparkling Wine Brut

Omdat we bij Wijnvoordeel de mening van wijnliefhebbers heel belangrijk vinden, zijn we het Wijnvoordeel testpanel gestart. Het testpanel bestaat ieder kwartaal uit 25 nieuwe deelnemers die zes wijnen opgestuurd krijgen om te proeven en te beoordelen. Onlangs is het allereerste testpanel gestart. Alle 25 deelnemers hebben het Wijnvoordeel favorieten pakket ontvangen, een pakket met zowel rode, witte als mousserende wijnen die stuk voor stuk tot de favorieten behoren. De eerste wijn die geproefd mocht worden is Sparkling Wine Brut uit de Familie POS Collection. Een feestelijke wijn om het spits mee af te bijten!

De Familie POS Collection

De familie Pos gaf hun vertrouwde leven in Nederland op en ging in Chili hun droom achterna: de passie voor wijn in daden omzetten. Dat is het ondernemende gezin gelukt, en hoe! De eerste wijn in de Familie POS Collection, de Sparkling Wine Brut, was het bruisende begin en werd al snel de meest trendy bubbel van Nederland. Zou het testpanel net zo enthousiast zijn over deze mousserende wijn?

De eerste indruk

De eerste indruk van het testpanel is voornamelijk positief. Zo vindt een grote meerderheid dat de wijn er door de kleur lekker uitziet en dat de fles mooi is om te zien, het oog wil natuurlijk ook wat! Ook de geur wordt als zeer positief ervaren. Meer dan de helft van het testpanel had een goede indruk na de eerste slok, slechts een aantal mensen had een matige of slechte indruk.

Esther: “Kleur kijkt mooi geel. Tegen het goudgele aan. Ik rook een frisse wijn. Niet te droog, niet te zoet. De wijn heeft goede smaak voor een brut. Ietwat veel bubbels, maar de smaak blijft naderhand nog lekker even in je mond hangen. En wat een mooie chique fles! Vorm van de fles en de kleur paars van het etiket maken de wijn vooraf al aantrekkelijk.”

Een toegankelijke bubbel

Iedereen heeft een eigen smaak, iets wat we ook terugzien in de reviews. Een aantal testers vond de smaak van deze mousserende wijn niet lekker of te bitter. De bubbels werden door een aantal mensen als te overheersend ervaren. Overigens geven de meeste testpanel leden een voldoende voor de smaak en zien we veel enthousiaste reacties. Ook over de afdronk zijn de meeste reacties positief.

Wouter: “Toegankelijke bubbel, perfect voor een borrel of terras of tijdens een middag in de zon. Balans zoet & zuur is precies goed, afdronk is prettig en fris. Wij proefden granny smith, citrus en kruidnagel in de wijn terug.”

Sparkling Wine Brut: het eindoordeel

Dat het testpanel over het algemeen positief is over de eerste wijn van de Familie Pos Collection zien we terug aan de cijfers die werden gegeven. Meer dan de helft geeft deze wijn een 7 of hoger, en maar liefst een derde van het panel geeft deze wijn een 8! Er zijn ook een aantal minder positief gestemde leden. De meerderheid zou de wijn echter graag nog eens drinken en ook aanraden aan familie en vrienden. Deze wijn is volgens het panel met name geschikt voor een speciale gelegenheid, een borrel of voor een zomerse dag op het terras.

Jacqueline: “Ik hou zelf niet van brut en/of koolzuur. Door de koolzuur proefde ik bijna niks. De smaak kwam beter tot zijn recht toen de koolzuur bijna uit het glas was. Het heeft iets weg van champagne, en dat vind ik ook niet lekker.”

Joop: “Door 10 leden van kookclub geproefd en allemaal waren ze positief.”

Vinoloog Peter

Huisvinoloog Peter:
“Er kwamen verschillende lovende beoordelingen binnen over de Familie Pos Brut, de bubbel waarmee het voor de Posjes allemaal begonnen is. Veel proevers wanen zich meteen op een feestje en daar is deze wijn inderdaad uitstekend geschikt voor. Men roemt het aangename, fruitige en vriendelijke karakter van de wijn en dat is precies wat Stephan en Ilona bedoeld hebben. Een wijn om ongecompliceerd van te genieten. Een enkeling vindt de mousse te stevig, maar dat hoort nou eenmaal bij een bruisende wijn.”

Reacties

Leuk om ook te lezen

Testpanel – San Luigi Primitivo De afgelopen weken heeft het Wijnvoordeel testpanel kennis kunnen maken met zes van onze favoriete wijnen. De laatste wijn die werd geproefd is de San Luigi Primitivo. Deze wijn wordt gemaakt van een bijzondere Italiaanse druif en is erg geschikt tij...
Testpanel – Calle Principal Cabernet Sauvign... Met het beoordelen van de vijfde wijn uit het Zomers Genieten pakket, is het einde van de tweede testpanel ronde in zicht. De wijn die deze week geproefd werd is de Cabernet Sauvignon - Tempranillo Edicion Limitada van Calle Principal. Rood tijdens d...
Testpanel – Casa Safra Verdejo Blanco Het Wijnvoordeel testpanel, bestaande uit 25 wijnliefhebbers, is inmiddels over de helft met het beoordelen van de zes wijnen uit het Zomers Genieten pakket. De vierde wijn die werd geproefd is de Verdejo Blanco van Casa Safra. De wijnen van Casa Saf...