Tuinieren met wijnflessen

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor een goed glas wijn in de tuin. En we kunnen ons zo voorstellen dat, nu we niet meer massaal het terras op kunnen, de voorraad lege wijnflessen langzaamaan groeit. We hebben daarom de leukste tips voor je verzameld om jouw lege wijnflessen te gebruiken als decoratie in de tuin. Zo kun je niet alleen genieten van een lekker wijntje, maar ook van een fleurige tuin of balkon.

1. Een border van wijnflessen

Heerlijk aan het genieten van een lekker wijntje, maar geen zin om die flessen naar de glasbak te brengen? Je kunt van je lege flessen een superleuke border maken in de tuin. Achter de flessen zet je wat mooie planten neer of leg je je eigen moestuin aan.

2. Vaasjes

Tover een paar wijnflessen heel gemakkelijk om tot vaasjes voor in de tuin of op het balkon. Zet er wat vers geplukte bloemen in en je tuin of balkon is binnen no-time opgefleurd. Je kunt ze ook aan een touwtje aan de schutting of in een boom hangen.

3. Statige kaarshouder

Heb je nog een mooie fles over (de 8 vites van Miliasso bijvoorbeeld), maar vind je het zonde om deze weg te gooien? Zet er een (druip)kaars in en je hebt niet alleen overdag maar ook ’s avonds extra sfeer in je tuin.

4. Muur van wijnflessen

Weet je nu echt niet meer wat je met al die flessen (en tijd) aan moet? Dan is deze tip iets voor jou. Maak een muur van je lege wijnflessen. Perfect om een gedeelte af te schermen of een gezellige zithoek te creëren. Het kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat.

5. Voerbak voor de vogels

Van een lege wijnfles kun je redelijk makkelijk een superleuke voerbak voor de vogels maken. Hoe? Dat lees je hier.