FROSÉ

Ingrediënten

Voor 6 cocktails:

  • 1 fles rosé (750 ml)
  • 250 gram suiker
  • 250 ml water
  • 150 gram aardbeien
  • 250 gram ijsblokjes
  • sap van 2 uitgeperste citroenen

Een roze cocktail? Yes please!

Frosé oftewel een ‘Frozen Rosé Cocktail’ wordt gemaakt van, jawel, bevroren rosé. Hoewel we normaal gesproken al intens kunnen genieten van een glas rosé, kunnen we een frosé ook zeker aanraden. Zomerse verkoeling gegarandeerd en een mooi welkomstdrankje voor ieder zomerfeestje!

Bereidingswijze

Schenk de wijn in een ijsblokjesvorm en leg dit minimaal 6 uren in de vriezer. We raden een intens roze wijn aan met wat meer power, omdat de wijn zijn kleur iets zal verliezen en een beetje verdund wordt na het bevriezen en mengen met de andere ingrediënten. We willen ten slotte wel een roze cocktail met smaak!

Verhit het water met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de aardbeien toe aan het suikerwater en roer dit even om. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel minstens 30 minuten rusten. Zeef vervolgens de aardbeien uit het water en pers de citroenen.

Meng nu het suikerwater, citroensap, de rosé en ijsblokjes in een blender tot er een soort slush puppy ontstaat. Schenk je eigengemaakte frosé in een mooi glas. Proost!

Wijnsuggesties

Vraag het Peter

Vraag het Peter
IDEEENBOX SMALL
WEBSHOP_SMALL

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte.

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]