Wijnnieuws week 42

LMWK nieuws

Nieuw op RTL 4: Leer mij wijn kennen 

Over weinig zaken wordt zo ingewikkeld gedaan als over wijn, en daarom wil Wijnvoordeel op een toegankelijke manier Nederland vertrouwd maken met dit mooie product. Met die missie is “Leer mij wijn kennen” opgestart. Elke zaterdagavond om 19.50 uur op RTL 4 neemt presentatrice Froukje de Both je mee in de wereld van wijn. Met de hulp van twee wijnexperts leert ze bewust wijn proeven, wat de relatie is tussen wat ze proeft en de manier waarop wijn wordt gemaakt en geserveerd. En de kijker leert natuurlijk met haar mee. Bekijk alles over Leer Mij Wijn Kennen.

Tankwagen wijnnieuws

Tankwagenchauffeur ontvreemd duizenden liters wijn

De Franse politie heeft net buiten Carcassonne een tankwagenchauffeur op heterdaad betrapt. Bij het ouderlijk huis van de chauffeur had deze zijn wagen, gevuld met 28.000 liter wijn, geparkeerd. Met een flexibele slang van 30 meter werd wijn overgeheveld van de tank naar de kelder van het huis. Op deze manier heeft de chauffeur in de loop der maanden, of misschien wel jaren, honderden liters wijn ontvreemd. In en om de kelder zijn meer dan 100 gevulde jerrycans met wijn ontdekt. De chauffeur en de beide ouders zijn opgepakt. Ze hebben verklaard dat de wijn bedoeld was om te ruilen tegen andere goederen. De tankwagen is telkens bijgevuld met water.

Champagne automaat wijnnieuws

Moët & Chandon Champagne uit de automaat

Bezoekers van het Ritz Carlton hotel in Los Angeles hoeven niet meer zonder Champagne te zitten wanneer de hotelbar gesloten is. Speciaal voor die momenten heeft één van de grootste Champagneproducenten, Moët & Chandon, een automaat geïnstalleerd in de lobby met flesjes van 187 ml. Ook in het Mandarin Oriental Hotel en Ceasar`s Palace in Las Vegas kan de hotelgast 24 uur per dag zijn luxe dorst lessen. In het eerste weekend dat de automaat in bedrijf was, zijn er al 300 flesjes verkocht. Een Champagne flûte moet dan wel weer aan de bar gevraagd worden.

Uitstekende druivenoogst wijnnieuws

Uitstekende druivenoogst in Bourgogne

Ondanks dat er in het voorjaar nog delen van Mâcon, Côte Chalonnaise en Chablis aangetast zijn door vorst, hebben verscheidene wijnmakers in Bourgogne laten weten dat de wijnoogst van 2017 van goede kwaliteit is. Dit jaar is de oogst eerder begonnen dan gebruikelijk, en alle tekenen wijzen erop dat het een betere oogst dan gemiddeld is. Na een aantal jaargangen waarin het weer een slechte invloed heeft gehad, is dit een hele opluchting voor de wijnmakers. De hittegolf van juni bracht wel enige zorgen met zich mee, maar regen tijdens de laatste twee nachten van het verder zeer droge augustus hebben de druivenranken opgefrist.

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]