Wijnnieuws week 44

Bubbelwijn Sunwing Airlines wijnnieuws

Luchtvaartmaatschappij aangeklaagd wegens schenken bruisende wijn

De Canadees Daniel Macduff had een flinke tegenvaller tijdens zijn vlucht met Sunwing Airlines. Toen hij zijn vakantie naar Cuba boekte zag hij het al helemaal voor zich: zon, strand, een goede sigaar en een paar heerlijke alcoholische versnaperingen. Het aanbod van Sunwing Airlines zou de vakantie compleet maken. De luchtvaartmaatschappij had zijn passagiers namelijk een ‘complimentary champagne-toast’ beloofd. Helaas voor Macduff kreeg hij geen champagne, maar mousserende wijn aangeboden. En dat ook nog eens alleen op de terugvlucht! Een schande wat de Canadees betreft. Hij klaagt de maatschappij aan voor misleidende marketing.

Klimaatverandering wijnnieuws

Klimaatverandering voordelig voor Britse wijnindustrie

Hoewel de klimaatverandering veel negatieve kanten heeft, zien de Britten er ook voordelen in. Het zou namelijk zomaar eens zo kunnen zijn dat de klimaatverandering positieve effecten gaat hebben voor de Britse wijnindustrie. De Britse wijnmakers hebben de afgelopen jaren al geprofiteerd van warmere temperaturen. Volgens de ‘Intergovernmental Panel on Climate Change’ zal het Britse klimaat sneller opwarmen dan gemiddeld. Ook China, Rusland en Scandinavië gaan waarschijnlijk profiteren van drogere zomers en minder sneeuw en vorst in de winter.

Blind proeven wijnnieuws

Proeven in het donker

Dat veel mensen denken dat het ritueel van wijnproeven meer voor de vorm is dan noodzakelijk, is eigenlijk helemaal niet zo gek. We walsen de wijn in het glas, houden het glas tegen het licht, ruiken een beetje en nemen dan een slokje. Voor iemand die niets weet van wijn ziet het er allemaal maar theatraal uit. De Amerikaan Henry Wedler zou er echter alles voor over hebben om op deze manier te kunnen proeven. De blind geboren Wedler leidt een project genaamd ‘Tasting in the dark’ in de Coppola Winery in Geyserville, waar mensen geblinddoekt wijnen proeven. ‘Zonder de afleiding van het zicht, worden je andere zintuigen scherper’, aldus Wedler. Wij zouden graag een keer meedoen om het zelf te ervaren!

[yuzo_related]

[TheChamp-FB-Comments style=”background-color:#fff;” title=”

Reacties

” num_posts=”5″ width=”100%”]